21 Aralık 2011 Çarşamba

Mutfakta biri mi var? : Ağlayan pasta



Bizim misafirlerin en çok beğendiği pastalardan biridir ağlayan pasta. Adıyla alakası olmayan, keyifli günlerin, hoş sohbetlerin  bir numaralı eşlikçisidir. Yapımı da oldukça kolay aslında, sadece biraz zaman alıyor. Bu yüzden bir gece önceden hazırlandığında enfes oluyor.

Malzemeler:
* 4 yumurta
* 4 kahve fincanı şeker
* 4kahve fincanı un
* 2 yemek kaşığı kakao (bir paket )
* 2 yemek kaşığı yoğurt
* 1 paket vanilya
* 1 paket kabarma tozu

üzeri için:
* 2 su bardağı soğuk süt

süslemek için:
* 1 paket krem şanti
* 1 paket çikolata sosu
*  süt

Yapılışı:

* öncelikle yumurtalar ile şekeri beyazlaşana kadar çırpıyoruz. 
* içine yoğurdu ekliyoruz.
* un, kabartma tozu, vanilya ve kakaoyu birlikte eleyerek kabımıza ilave ediyoruz.
* pürüzsüz ve akışkan bir hamur elde edene kadar karıştırıyoruz.
* yağlanmış fırın tepsisine döküp 170 derecede önceden ısıtılmış fırında, batırdığınız kürdan temiz çıkana kadar yaklaşık 30 dakika pişiriyoruz.
* fırından çıkar çıkmaz üzerine 2 bardak soğuk sütü gezdirip kekin soğuması için kenara alıyoruz.
* iyice soğuyan kekin üzerine tarifine uygun hazırladığımız krem şantiyi yayıyoruz.
* bu arada çikolata sosunu da tarifine uygun olarak hazırlayıp ara sıra karıştırarark ılınmasını bekliyoruz.
* soğuğa yakın ılık çikolata sosumuzu krem şantinin üzerine gezdirip servis yapıyoruz.


not:

* bu ölçü için 40x27 cmlik borcam bir tepsi ideal oluyor.
* krem şantiyi kek iyice soğuduktan sonra dökmelisiniz yoksa erriyebilir.
* çikolata sosunun sıcaklığına da dikat etmelisiniz ne krem şantiyi tamamen eritecek kadar sıcak, ne de akışkanlığını kaybedicek kadar soğuk olmalı.
* en önemlisi de çikolata sosu kremşantinin üzerini tamamen örtücek diye uğraşmıyoruz aralarda kremşantimiz gözüksün ki pastamızın ağladığı belli olsun ;)

sparkle...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder