Yaşanan birsürü tatsızlıkla kendimi mutfağa vurdum uzun süredir. Ama kaçmak istediğim düşünceler tatsız olunca yaptıklarımda tatsız tuzsuz oldu yada bana öyle geldi emin değilim. Dün gece ise herşeyi geride bırakıp keyifle girdim mutfağa. Bu pastayı yapabilmek için önce sınavımı atlatmam, daha sonra pasta için alışveriş yapıp elimde torbalarla karda mahsur kalmam gerekti. Ama büyük bir azimle bir saatten fazla çılgın bir kar yağışı altında yürüyerek (hatta itiraf ediyorum düşe kalka:)) eve ulaştım ve saat birden sonra pastamı yaptım. Sonucuna da hem ben hem de diğer tadanlar bayıldı.
Aslında yapılışı görüntüsü kadar zor değildi pastamın. Bolca hazır malzemenin bir araya gelmesiyle oluştu kendisi ama yinede paylaşmak istiyorum.
Malzemeler:
2 adet hazır pasta taban ( ben birinin sadece alt katını kullandım siz isterseniz 3 katlı olanlardan da kullanabilirsiniz)
Dr. oetker kakaolu pasta kreması ( krema için 1,5 basdak süt, 50 gr margarin)
1 bardak süt (keki ıslatmak için)
1 kutu çiğ krema
4 paket bitter çikolata (80 grlık)
1 adet muz
1/2 bardak damla çikolata
süslemek için portakallı draje
Öncelikler dr oetker pasta kremasını hazırladım.
Tarifinde belirtildiği ölçülerde margarin ekleyerek yaptım . Ancak bu aşamada margarininizin iyice yumuşak olmasına dikkat etmelisiniz ve üşenmeden krema kıvamına gelene kadar çırpmalısınız. Ben üşendim sonra kremanın içinde beyaz pütürcükler olarak kalan yağı yok etmek için daha fazla uğraştım.
Bu kremayı dolapta beklettim.
Küçük bir tencerede kremayı kaynamamasına dikkat ederek ısıttım. yeterince ısınınca içine parçalara ayırdığım bitter çikolataları attım ve erimeleri için biraz beklettim. Daha sonra Homojen bir karışım olana kadar karıştırıp içinden bir su bardağına yakınını bir kenara ayırıp, kalanını buz dolabına koydum. Buzdolabına koyduğum kısım iyice soğuyunca çıkartıp mikserle rengi açılıp, kıvamı değişene kadar güzelce çırptım.
Bu arada bir bardak sütü hafif ısıtıp içine bir çorba kaşığı kadar şeker ilave ettim.
Kekin ilk katını bu şekerli sütle hafifçe ıslattıktan sonra dr. oetker pasta kremasının yarısından biraz azını düzgünce üzerine yaydım. Muzu dilimleyip kenarlardan içe doğru yerleştirdim ve muzların üzerine ince bir tabaka olarak tekrar pasta kremasından sürdüm. Bu sayede hem muzlar kararmadı hemde ikinci kat kek düzgünce yapışıp sabit durdu.
Kekinci ikinci katını da süt ile ıslattıktan sonra kalan pasta kremasını üzerine yaydım ve üzerine damla çikolata serptim.
Kekin son katını da yerleştirip kalan süt ile ıslattım.
Kekin üzerini ve yanlarını krema ve çikolata ile hazırlayıp çırptığım ganaj ile düzgünce kapladım.
Son olarak çırpmadan kenara ayırdığım bir bardak ganajı kekin orta noktasından yavaşca döktüm. Kendi kendine akıp kekin üzerini kaplamasına izin verdim.
Kalan çırpılmış ganajı ve drajeleri kullanarak süsledim.
Ve çikolatanın tüm yaralarımıza merhem olmasını dileyerek pastamı servis yaptım :)
Sparkle...

Ooooofffff harika görünüyooooor nasıl canım çekti anlatamam :D :/ Ellerine sağlık ;)
YanıtlaSil