20 Kasım 2011 Pazar

mutfakta biri mi var ?: süt kabağı


süt kabağı benim yeni tanıştığım bir lezzet. aslında tatlı kabağının tam olgunlaşmamış küçük hali diyebilirim. pazarlarda görüp muhtemelen anlamlandıramadan önünden geçtiğimiz ürünlerden biri. lezzeti çok met edilince dayanamayıp küçüklerinden bir adette ben aldım. Tarif aslında biraz anne usulu göz kararı ölçülerden oluşuyor.   Kabağınız büyüklüğüne ve damak tadınıza göre siz miktarları düzenleyebilirsiniz. Bu tarifin ilginç olan yanı ise, şansına yaptığım gün gelen bir sürü misafir tarafından tadılmış ve benden başka herkes tarafından inanılmaz derecede beğenilmiş olması :). 

Malzemeler:
* süt kabağı
* süt
* toz şeker
* petibör bisküvi

Yapılışı :


öncelikle kabağımız budur :)


kabağımızı dörde bölüp kabuklarını soyuyoruz ve çekirdeklerini çıkartıyoruz. (Bu aşamada büyük kabaklarda poşetin içindeyken belli yükseklikten yere bırakarak patlatmanın zaman kazandırdığını duydum :)) 


kabaklarımızı iri parçalar halinde doğrayıp tencereye koyuyoruz.


üzerini geçicek kadar süt ekleyip orta ateşte kabaklar iyice yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz. (üzerini geçicek kadar süt tatlının kıvamında olmasına yeterliymiş ama ben kabakları ezdikten sonra kıvamını biraz sulu bulduğum için bir miktar nişastayı su ile karıştırıp tatlıya ekledim bir taşım kaynattım )
pişmesine yakın şekerini ilave ediyoruz. Ben bu boyutta bir kabak için yaklaşık 2 komposta kasesi şeker ekledim.
pişen kabaklarımızı bir patates ezici yada çatak yardımıyla ezip püre kıvamına getiriyoruz. 
dibine petibör bizküvi koyduğumuz tabaklarımıza paylaştırıp soğuyunca servis yapıyoruz.
afiyet olsun :)
sparkle...


Bu arada MakeUparfume blogunun çok güzel bir çekilişi var katılmak isterseniz böyle buyrun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder