4 Şubat 2012 Cumartesi

Mutfakta biri mi var?: 3katlı meyveli tavukgöğsü



biraz zaman alan ama çok lezzetli bol meyveli bir tatlı. 

malzemeler:
1lt süt
2fincan un
3fincan şeker
yarım paket margarin 

4-5 adet elma 
3 paket petibör bisküvi

limonlu jöle
süslemek için muz ve mandalina

süt şeker ve unu sürekli karıştırarak üzeri göz göz olana kadar pişiriyoruz fokurdamaya başlayınca margarinide ekleyip eriyinceye kadar pişiriyoruz altını kapadıktan sonra oda sıcaklığına gelene kadar kıvamını alması için arda sırada çırparak bekletiyoruz.

bu arada 4-5 orta boy kırmızı elmayı kabuklarını soyup rendeliyoruz. bu aşamada kararmamaları için bir limon suyunu üzerlerine ekleyip iyice karıştırıyoruz. daha sonra 3 paket petibör bisküviyi iyice kırıp elmalara ekliyoruz. homojen ve katı bir hamur olana dek iyice yoğuruyoruz. bu aşamada isterseniz içine bir tatlı kaşığı kadar tarçında ekleyebilirsiniz. suyla ıslattığımız borcama bu karışımı eşit olarak yayıp üzerini ıslattığımız bir kaşıkla iyice bastırarak düzeltiyoruz. 

oda sıcaklığına gelmiş tavukgöğsünü elmalı tabakanın üzerine döküp buzdolabında soğutuyoruz.

soğuyan tatlının üzerine istediğimiz meyveleri doğrayıp diziyoruz ve tarifine göre hazırladığımız jöleyi üzerilerine döküp donduruyoruz. bu aşamada meyvelerin jölenin içinde yüzmemesi için benim gibi kkürdanlardan yardım alabilirsiniz:))

afiyet olsun :)

SPARKLE...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder