18 Şubat 2012 Cumartesi

mutfakta biri mi var?: yumurtalı kabak kavurma


bizim evde her öğünde zevkle tüketilen çok hafif bir salata/ mezedir bu tarif. direk bütün kabakla yapılabileceği gibi kabak dolmasından sonra kalan kabak içlerini değerlendirmek için kullanılabilmesi bonusu. yapımıysa çok basit bir orta boy soğanı biraz zeytin yağında pembeleşinceye kadar çeviriyoruz ( biliyorum o soğan kararır kızarır ama asla pembeleşmez :) ). üzerine rendelenmiş kabak ve havuçları ekleyip hepsi iyice yumuşayıp pişene kadar kavurmaya devam ediyoruz. daha sonra tuz kararbiber zevkinize göre nane veya dereotu ekleyip en sonda çırpılmış yumurtalarımızı üzerine döküyoruz. karıştırarak güzelce pişiriyoruz. bu kadar basit :) afiyet olsun :))


SPARKLE...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder