Hazırlanmaya çok vaktiniz olmayan misafirler için az malzemeli, kısa sürede yapılabilen çok lezzetli ve çok şık bir pasta :) truflarda yanında bonusu.
malzemeler:
* 1paket iki katlı hazır pasta taban
* 1 paket bitter çikolatalı puding
* 1 paket krem şanti
*puding ve krem şanti paketinde belirtilen miktarlarda süt :)
* süslemek için file fındık, toz antep fıstığı
yapılışı:
* hazır kekin kenarlarından bir kaç santimlik bölümleri kesip keki kare şekline getiriyoruz.
* pudingi bir kenarda pişirip ılınması için bekletiyoruz,
* kare şeklindeki keki önce dört eşit kareye bölüyoruz,
* daha sonra her kareyi köşeden köşeye iki üçgen oluşacak şekilde tekrar kesiyoruz
* yani bir kekten 8 adet üçgen elde ediyoruz
*kremşantiyi tarifine göre hazırlıyoruz
* her bi üçgen kekin arasına puding sürüp iki kenarını krem şatiyle kaplıyoruz
* daha sonra krem şanti kapladığımız kenarları fındık, yada yeşil fıstığa batırıyoruz
* boş olan kenarın üzerine dik bir biçimde yerleştiriyoruz.
bu kadar:)
not: 1) isterseniz pudingin üzerine damla çikolata, antep fıstığı, küçük kesikmiş meyve parçaları koyabilirsiniz ancak bu durumda keklerin üstüne kapatıcağınız parçasınada ince bir tabaka puding sürmelisiniz
2) kreması daha bol bir pasta isterseniz pudingi tarifinden yarım bardak eksik sütle pişirip elde ettiğiniz koyu kremayı kalın bir tabaka halinde sürebilirsiniz
Peki pastayı yaptık artan pudingimizi ve kekin yanlarından kalan parçaları napıcaz? Kahve yanında ikram etmelik çakma truflerimizi yapıcaz:))
ihtiyacımız olan malzemeler:
* pastadan kalan puding
*pastanın kenarlarından çıkan kekler
*ekstra lezzet için çikolata, portakal kabuğu rendesi, limon aroması, haşlanmış kestane
* bulamak için kako ve hindistan cevizi
* pudingimizi biraz ılıtıp içine damla çikolata ekliyoruz ve çikolatalar eriyene kadar iyice karıştırıyoruz
* pudingimizin içine keklerimizi güzelce ufalıyoruz
* içine bir çay kaşığı kadar portakal kabuğu rendesi, bir kaç damla limon aroması, ve haşlanıp küçük küçük parçalanmış kestane ekliyoruz
* güzelce karıştırdığımız karışımdan iki tatlı kaşığı yardımıyla toplar yapıp yarısını hindistan cevizine yarısını da kakaoya buluyoruz
afiyet olsunn:))
sparkle...


merhabalar:)
YanıtlaSilne hoşş ne cici bir sayfanız war...
tarife bayıldım...
ellerinize emeğinize sağlık:)
seve seve izleyiciniz oldum hemenn.
bende sizi bekliyorum sayfama..
kucak dolusu sevgilerimle...
merhaba:) teşekkür ederim güzel sözleriniz için çok sevindim sayfamı beğenmenize elimden geldiğince hayatımdaki pırıltıları paylaşıyorum burada :)
YanıtlaSilValla çok marifetlisin, bunlar da enfes görünüyor ama akşam akşam bunlar görmem benim için hiç iyi olmadı :D Ellerine sağlık. Truffle tarifin de çok pratikmiş,hazır kek ve puding ile bir gün deneyebilirim bunu :)
YanıtlaSil